Att flytta till nyproduktion

Att flytta till nyproduktion

Själva flytten till en nyproduktion skiljer sig inte mycket åt kontra en vanlig flytt efter förvärv på begagnatmarknaden, utan det är processen dessförinnan som gör det hela speciellt, i kombination med att det är en helt ny bostad.

Innan du kan njuta av Skeppstornets fantastiska vyer och havsnära läge är det bra att tänka på vissa saker som är speciellt för just nyproducerade bostäder. Bland annat slipper du budgivningen, vilket medför att det är enklare för dig som blivande köpare att beräkna de kommande utgifterna och få en bättre överblick ekonomiskt avseende bostadsförvärvet. 

Det är en god idé att fundera lite extra kring nedanstående rubriker vid förvärv av nyproduktion, kika med fördel igenom nedanstående tips innan du tar beslutet att förvärva en bostadsrätt i det unika Skeppstornet. 

  1. Nyproduktion innebär att du köper någonting som inte fysiskt existerar ännu, men trots detta har du som köpare en undersökningsplikt. Denna avser att sätta sig in i föreningens ekonomi. Det kan man göra genom att läsa föreningens framtagna Kostnadskalkyl och Ekonomiska plan när den finns tillgänglig. 

Gör en helhetsbedömning och ta hjälp om du är osäker. 

  1. Ett ytterligare tips är att undersöka området Skeppstornet skall uppföras, vilka övriga byggnationer som skall genomföras samt om några nya butiker/restauranger skall öppna i området. 
  2. Eftersom du säljer din befintliga bostad och tillträder Skeppstornets attraktiva lägenheter i två olika skeenden är det viktigt att tänka på att detta medför att det handlar om två olika marknader, vilket också innebär att din ekonomiska situation kan komma att förändras inom denna period. Se därmed till att ha goda marginaler, då det kan vara kostsamt att backa ur ett bindande avtal. 

Genomförs en ingående kalkylerad riskbedömning innan avtalet ingås och man förvärvar med syfte att bo, har du goda förutsättningar att hitta drömboendet i just Skeppstornet. 

Lycka till med ditt bostadsköp!

Fler nyheter

Inredning för nyproduktion - tips och inspiration

2022-06-23

Inredning för nyproduktion – få inspiration och tips

Nyproducerade bostadsrätter präglas generellt av ljusa ytskikt och stora fönster, vilket...

10 saker att tänka på när du köper nyproduktion 2022

2022-06-22

10 saker att tänka på när du köper nyproduktion 2022

Att förvärva en nybyggd bostad är någonting många drömmer om, snart uppkommer en enastående...

Att flytta till nyproduktion

2022-06-21

Att flytta till nyproduktion

Själva flytten till en nyproduktion skiljer sig inte mycket åt kontra en vanlig flytt efter...

I Skeppstornet bor du med Östersjön som granne. Här erbjuds en tillgänglig lyx med högkvalitativa materialval, härlig rymd, väldisponerade planlösningar med stort ljusinsläpp, inglasade balkonger och möjlighet till garage. Anmäl intresse redan nu så är du den första som får veta när vi släpper bostäderna.